NÄR LUGNET INFINNER SIG

Välkommen hem

 

15 september 2021 blir det möjligt att ansöka om lägenhet i huset Billingsberg. Då publiceras också hyresnivåerna. 

Här nedan hittar du en tidslinje fram till invigning och inflyttning samt en beskrivning av hur själva processen för uthyrning ser ut. 

Hem för livet!

Vill du bo mitt i centrum av Smålandsstenar, med nära till det mesta? I de närmaste kvarteren finns allt från mataffärer, kafé och blomsterbutik till apotek, vårdcentral och flertalet restauranger.
I Billingsberg bor du bekvämt med genomtänkta materialval och hög standrad på allt. Inglasade balkonger (uteplats om du bor i markplan). Gott om förvaring och med välplanerade kvadratmeter får man känslan av att lägenheterna är stora och rymliga. Vi tror du har hittat helt rätt.

Uthyrning.

Den 15 september 2021 startar uthyrningsprocessen. Då kommer de olika hyresnivåerna presenteras och samtliga 38 lägenheter kommer att publiceras under ”sök ledigt” på gislavedshus.se. Från 15 september kommer du även på denna sida hitta länkar direkt till den storlek på lägenhet du är intresserad av. 
I slutet på september går ansökningstiden ut och inga fler ansökningar kan tas emot. I nästa steg kontaktas de som ansökt om lägenhet, via telefon eller mail. Erbjudande skickas i turordning efter kötid (se info nedan). Har man fått erbjudande om lägenhet kommer man ha 5 dagar på sig att bestämma sig och därefter skrivs hyresavtal om man accepterar erbjudandet.

Vem får första tjing?

För att kunna söka lägenhet på Billingsberg behöver du registrera dig som bostadssökande på Gislavedshus webbsida eller fylla i en blankett. Tiden som man stått i kö avgör hur man sedan ligger till när det handlar om att få ett erbjudande om lägenhet i Billingsberg. Står du redan i bostadskö kan du bara vänta fram till den 15 september. Om inte står i kön det hög att registrera dig, för att vara beredd. Det tillkommer också vissa krav för att få erbjudande om lägenhet, som anges nedan.
Den sökande måste ha inkomst som säkerställer att man kan betala hyran, får inte ha betalningsanmärkningar, måste ha god intern skötsamhet när det gäller skötsel av lägenhet, samt kunna uppvisa goda referenser från tidigare hyresvärd.
Kom ihåg att du måste ansöka om specifik lägenhet, under perioden 15–30 september 2021.
Ansökan är öppen 15–20 september 2021 i första skedet.

Ansök om lägenhet i Billingsberg på Gislavedshus hemsida:

Ettor

Klicka här för att se och ansöka om  lägenheter med 1 r.o.k.

Tvåor

Klicka här för att se och ansöka om lägenheter med 2 r.o.k.

Treor

Klicka här för att se och ansöka om lägenheter med 3 r.o.k.

Fyror

Klicka här för att se och ansöka lägenheter med 4 r.o.k.

HITTA HEM

Mitt i centrum.

Fastighetens adress kommer att vara Södra Långgatan 12 och ligger bara ett stenkast från centrum, men ändå i lugna omgivningar.

 

 

BYGGHERRE OCH UTHYRARE

AB Gislavedshus 

KONTAKT

0371-56 67 00
info@billingsberg.se