VAD HÄNDER PÅ BYGGET?

Dagboken för Billingsberg

Till alla er som är nyfikna på vad som händer under tiden fram till inflyttning har vi här skapat en dagbok för Billingsberg. Ja, en dagbok i dess rätta betydelse lär det inte bli, men när det sker något som det är värt att berätta om, då kommer det på denna sidan. Ibland kan det ta en månad, ibland kan det komma flera saker på en vecka. Håll dig uppdaterad och kom tillbaka då och då.

16 novmeber 2020

Grundplattorna på plats…

i Smålandsstenar. Från Tranemo har nu våra grundplattor med björkmönster anlänt till byggplatsen och är sakta på väg upp på den nygjutnaplattan.

 

 

12 novmeber 2020

Plattan är gjuten….

hela 180 kubik betong fick vi använda för att få bottenplattan till Billingsberg på plats.

Vår bygge fortskrider som vi har planerat och det kan vi tacka våra entreprenörer för – de som gör vår dröm verklig är…

GBJ Bygg – Totalentreprenör

Elajo – Elentreprenör

Inneklimat – Ventilationsentreprenör

Bravida – VS entreprenör

Gustav R. Johansson – Markentreprenör

Byggingenjörsbyrån – Konstruktör

Accent Arkitekter – Arkitekt

 

 

 

9 oktober 2020

Grund är på gång.

Pålningsarbetet har gått som vi har planerat. Nu jobbar vi vidare med grävning och övrigt grundarbete i Smålandsstenar. Samtidigt i Tranemo jobbar det med att gjuta våra snygga grundplattor som kommer att förgylla väggen på plan 1. I väggarna gjuter de in fina björkstammar för att få ett härligt naturmönster på huset.

 

 

 

2 oktober 2020

Lite historia.

Det är faktiskt en skola som har gett namn åt vårt hus, Billingsberg. Det var så skolan, som uppfördes i slutet av 1800-talet hette. Vad vi vet så var det först då som namnet uppkom. Detta var en av fyra skolbyggnader i Smålandsstenar i början av 1990-talet. Bilden är från 1923 och visar byggnaden i sitt ursprungliga utförande.

 

 

 

29 september 2020

Det går framåt.

Denna härliga morgon när dimman hängde lätt över Smålandsstenar ser vi att pålarna är i marken och vi inväntar nu med spänning fortsättningen av byggnationen.

 

 

 

9 september 2020

På G upp.

Som ni säkert har sett är nu Malmgatan 17 ett minne blott & vi påbörjar nu vårt arbete för att bygga upp Billingsberg.

Första markarbetet som kommer att utföras är ett pålningsarbete – detta kommer att hålla på under v 38 & 39. Arbete kommer att medföra vibrationer i marken och ett visst störande ljud. 

 

 

14 juli 2020

Snart nere.

Rivningen av huset går som planerat – sortering sker av olika material på plats nere i Halmstad. Vi ser fram emot en spännande höst med vår nybyggnation.

25 juni 2020

Glider runt.

Vår fastighetsskötare Peter glider runt i vår nya Billingsbergs bil . Du har säkert sett honom runt Smålandsstenar, Broaryd, Burseryd och Skeppshult när han är på väg till olika uppdrag.

29 maj 2020

Rivning påbörjas.

I slutet av maj hände det stora grejer i Smålandsstenar. Det gamla huset på Malmgatan började jämnas med marken.

Rivningsmaterialet går till återvinning. Visst material kommer till och med att återbrukas vid byggnationen. För oss på Gislavedshus är det viktigt att ta hänsyn till miljöaspekterna under en byggnads hela livscykel.

28 maj 2020

Snart river vi!

Nu har vi säkrat området runt fastigheten som ska rivas med rejäla byggstaket.

Är du nyfiken på vad som händer härnäst? Kom förbi och kolla – eller titta in här på sajten igen om någon dag.

8 april 2020

Lokala byggare!

Några dagar före påsk, den 8 april 2020, blev avtalet klart med GBJ Bygg AB med säte i Värnamo om byggnation av fastigheten Billingsberg. Därigenom blir det ett byggföretag i närområdet som står för byggnationen. Malin Larsson, Gislavedshus och GBJ:s Daniel Johansson skakar här hand, som man sig bör i ”corona-tider”.

27 MARS 2020

Ja! Beslut är fattat.

Vid styrelsemötet i AB Gislavedshus den 27 mars 2020 togs beslutet att påbörja projekt Billingsberg. Detta är ett av de största projekten på senare år och framför allt högt, hela nio våningar.

BYGGHERRE OCH UTHYRARE

AB Gislavedshus 

KONTAKT

0371-56 67 00
info@billingsberg.se