LIVET DE LUXE

Vackra vyer från alla håll.

Himmelskt. Det skulle vi säga om huset som kommer sträcka sig en bra bit över takåsarna i centrala Smålandsstenar. Upptäck Billingsberg. 

Det är inte bara själva byggnaden i sig som vi skulle kalla vacker. Det är läget och utsikten också. Vackert alltså.

UPPLEVELSEN, OMTANKEN

Känslan.

Accent Arkitekter i Värnamo är de som har ritat och formgivit Billingsberg i ett nära samarbete med oss på Gislavedshus. Ambitionen har varit att skapa något som är lite extra och som sticker ut – i alla fall i Smålandsstenar, i vår kommun och i regionen. Samtidigt är det genomtänkt på flera olika plan, där det blir lägenheter i många storlekar, från ettor till fyror. Materialval och funktioner har vi lagt extra stor vikt vid. Det är något du kommer notera, när vi efterhand presenterar mer detaljerad information här på webbsidan.

 Visualiseringsbilderna kommer från Accent Arkitekter. 

HÅLLBART OCH HÅLLBART

Tegel.

Tegel är ett fantastiskt byggnadsmaterial med en lång historia. Tegel är i grunden en blandning av lera, sand och sågspån som blandas, formas och sedan bränns och torkas. Tegel tillför bättre komfort i huset, genom att det kan lagra och avge värme. Är det varmt och soligt ute, då bromsar tegelväggarna värmeinstrålningen och det känns lite svalare inomhus. När det sedan blir svalare ute, avger i stället teglet värme och på så sätt blir det mycket mjukare temperatursvängningar. Tegel är verkligen en riktig naturprodukt, med lång livslängd. Hållbart i dubbel bemärkelse. 

 

 

MILJÖVÄNLIG ENERGIPRODUKTION

Solpaneler.

Solen är en miljövänlig energikälla, den finns där. Jobbar av sig själv, kostar ingenting. Då tar vi vara på solens strålar genom solpanelerna som vi sätter på halva husets tak. Det gör att huset blir självförsörjande på el, till en del i alla fall.

 

 

TAR HAND OM REGNET

Sedum.

Växter på taket. Varför då? Sedumtak ger både ett modernt intryck och bidrar till en mer hållbar och effektiv hantering av regnvatten. Växtligheten på taket och den underliggande mattan, som man har i stället för jord, fördröjer och minskar avrinningen från taket med upp till 50 %. Sedumväxter är tåliga. De tål både torka och påfrestningar från alla årstiders väder. Vi har sedumtak på den del av huset, där solpaneler inte skulle vara effektiva. 

 

 

Det kommer mera. 

Kom tillbaka längre fram om du är nyfiken. Efter sommaren så kommer vi att visa bilder från huset toppvåning och hur det kan se ut inuti lägenheterna. Du kan anmäla dig till nyhetsbrev om Billingsberg så får du relevant information löpande. Registreringsformulär finns på startsidan.

 

HITTA HEM

Mitt i centrum.

Fastighetens adress kommer att vara Södra Långgatan 12 och ligger bara ett stenkast från centrum, men ändå i lugna omgivningar.

 

 

BYGGHERRE OCH UTHYRARE

AB Gislavedshus 

KONTAKT

0371-56 67 00
info@billingsberg.se