LIVET DE LUXE

Vackra vyer från alla håll.

Himmelskt. Det skulle vi säga om huset som kommer sträcka sig en bra bit över takåsarna i centrala Smålandsstenar. Upptäck Billingsberg. 

Det är inte bara själva byggnaden i sig som vi skulle kalla vacker. Det är läget och utsikten också. Vackert alltså.

UPPLEVELSEN, OMTANKEN

Känslan.

Accent Arkitekter i Värnamo är de som har ritat och formgivit Billingsberg i ett nära samarbete med oss på Gislavedshus. Ambitionen har varit att skapa något som är lite extra och som sticker ut – i alla fall i Smålandsstenar, i vår kommun och i regionen. Samtidigt är det genomtänkt på flera olika plan, där det blir lägenheter i många storlekar, från ettor till fyror. Materialval och funktioner har vi lagt extra stor vikt vid. Det är något du kommer notera, när vi efterhand presenterar mer detaljerad information här på webbsidan.

 Visualiseringsbilderna kommer från Accent Arkitekter. 

LYXIG KÄNSLA

Badrum.

Badrummen har fått kakel på väggarna, dusch med frostade väggar och dessutom handdukstork – den som skapar den där lite lyxiga känslan. 

Om du vill kunna tvätta precis när du vill, så kan du skaffa egen tvättmaskin och/eller torktumlare – vi har förberett med plats och eluttag under en 1300 mm bred bänkskiva. Väljer du att tvätta i tvättstugan kan du nyttja utrymmet till extra förvaring.

 

KVALITATIVT INTRYCK

Marmor.

Vi har valt marmor till fönsterbänkarna. Det är både snyggt och traditionellt. Samtidigt skickar det signaler om kvalitet och bidrar till helhetskänslan – att Billingsberg har det där, det.

 

 

STILFULLT

Hjärtat.

Ja, ofta är köket hemmets hjärta. Så också i lägenheterna i Billingsberg. Kvalitativa kök från Marbodal, serie Arkitekt Plus. Ren och enkel design som ger en avskalad känsla och låter dig sätta din egen prägel på ditt boende.

Naturligtvis kyl/frys, spis med glashäll och vanlig ugn, mikrovågsugn och för att ge dig mer tid för fritid – en diskmaskin.

 

 

MJUKT OCH OMBONAT

Trä.

Direkt i hallen möts du av ett golv med klinker – praktiskt om det kommer in våta skor samtidigt som det ger en gräns mot boytorna. Där har vi valt parkettgolv – genomgående i alla rum, från kök och allrum, sovrum och till och med i klädkammaren, om din drömlägenhet har en sådan. Trägolv ger en ombonad känsla och ett mjukt intryck.

 

FÖR DIG SJÄLV

Solskydd.

Ibland vill man stänga till lite runt sig. Skärma av. Antingen är det solen som är stark för ögat eller är det kanske inredning som du är rädd om. Och vem vill inte ha det mörkt i rummet när vi ska sova eller vila? I alla rum har vi invändiga persienner på plats, redan när du flyttar in.

 

 

LÅT GÄSTERNA STANNA ÖVER

Kryp in.

Ja, så litet är det inte! Det finns plats för flera. Vi pratar om gästlägenheten som ligger på entréplanet i Billingsberg. Lägenheten är bokningsbar för alla lägenhetinnehavarna i huset för en liten slant. Helt perfekt när vänner eller familj har långt att åka och du har begränsat med plats i ditt eget hem. 

HÅLLBART OCH HÅLLBART

Tegel.

Tegel är ett fantastiskt byggnadsmaterial med en lång historia. Tegel är i grunden en blandning av lera, sand och sågspån som blandas, formas och sedan bränns och torkas. Tegel tillför bättre komfort i huset, genom att det kan lagra och avge värme. Är det varmt och soligt ute, då bromsar tegelväggarna värmeinstrålningen och det känns lite svalare inomhus. När det sedan blir svalare ute, avger i stället teglet värme och på så sätt blir det mycket mjukare temperatursvängningar. Tegel är verkligen en riktig naturprodukt, med lång livslängd. Hållbart i dubbel bemärkelse.

MILJÖVÄNLIG ENERGIPRODUKTION

Solpaneler.

Solen är en miljövänlig energikälla, den finns där. Jobbar av sig själv, kostar ingenting. Då tar vi vara på solens strålar genom solpanelerna som vi sätter på halva husets tak. Det gör att huset blir självförsörjande på el, till en del i alla fall.

 

 

TAR HAND OM REGNET

Sedum.

Växter på taket. Varför då? Sedumtak ger både ett modernt intryck och bidrar till en mer hållbar och effektiv hantering av regnvatten. Växtligheten på taket och den underliggande mattan, som man har i stället för jord, fördröjer och minskar avrinningen från taket med upp till 50 %. Sedumväxter är tåliga. De tål både torka och påfrestningar från alla årstiders väder. Vi har sedumtak på den del av huset, där solpaneler inte skulle vara effektiva. 

 

 

SÅ HÖGT DU KAN KOMMA

 

Takterrassen och tornrummet.

 

Högst upp i huset finns takterrassen, tillgänglig för alla boende i Billingsberg. En härlig plats när du vill titta på vyerna över Smålandsstenar. Också en plats för avkoppling, stillhet och ro. En plats med himmeln som tak och så högt att du inte märker mycket av gatans ljud. En given plats för att ta en en fikastund med gäster eller grannar. 

Det är du själv och dina husgrannar som tillsammans får komma överens om hur platsen kan, ska och bör användas. Här finns det verkligen möjligheter och potential. 

Bilden är en visualiserad miljö och är skapad av Accent Arkitekter.  

Ihop med takterrassen ligger också tornrummet. Ett rum som också ska kunna användas av de boende i huset. Kanske blir det ett allmänt vardagsrum för alla där man kan ses för en fika, kortspel eller en pratstund – eller en plats dit man kan bjuden in till kalas. 

HITTA HEM

Mitt i centrum.

Fastighetens adress kommer att vara Södra Långgatan 12 och ligger bara ett stenkast från centrum, men ändå i lugna omgivningar.

 

 

BYGGHERRE OCH UTHYRARE

AB Gislavedshus 

KONTAKT

0371-56 67 00
info@billingsberg.se